Ur Dalpilen 10 maj 1910

Vid Jenny Åkerströms husmodersskola i Stockholm anordnades hösten 1908 den första demonstrationskursen i finare matlagning eller tillagning af en del smårätter för smörgåsbordet, mellanrätter m. fl. Dessa demonstrationskurser härstamma från England och ha sedan vunnit stor framgång äfven hos oss. De kallas demonstrationskurser, emedan lärarinnan inför kursdeltagarna tillagar rätten eller demonstrerar densamma. Detta tillgår på så sätt, att hon på förhand har iordningställt erforderliga ingredienser och redskap och i deltagarnas åsyn tillagar rätten och förklarar tillvägagångssättet. Sedan rätten är färdig afsmakas den af deltagarna, hvarvid då tillfälle gifves att ytterligare diskutera arrangemangerna. Dessutom erhåller hvarje deltagare ett utförligt kaligrafieradt recept på allt som tillagats.

Tvänne lärarinnor från ofvannämda husmodersskola, fröknarna Ruth Källander och Annie Söderbaum, ha för afsikt att i juni månad här i staden anordna en sådan demonstrationskurs som här ofvan omtalats.

Nyckelord: , ,

Det här inlägget publicerades torsdag, oktober 29th, 2009 kl 20:34 och har arkiverats i Mat & dryck, Utbildning. Du kan följa alla kommentarer till inlägget genom RSS 2.0-flödet. Du kan skriva en kommentar eller lämna en trackback från din egen sajt.

Skriv en kommentar

XHTML: Du kan använda följande taggningar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Namn (*)
Mejl (kommer ej att visas) (*)
Sajt
Kommentar