På sajten »Hvad nytt?» publiceras nyheter som sedan lång tid varit bortglömda. Notiser och artiklar som längtar efter att bli återuppväckta. Det mesta plockas ur tidningar som är tillgängliga via Kungliga Bibliotekets digitaliseringsprojekt, men också genom idogt läsande av gamla tidningar och tidskrifter.

Jag som driver sajten heter Mattias Boström och är sekelskiftesnörd av stora mått.

Redaktörer på sajter är följande:

Mats Karlström är frilansskribenten med hjärtat fyllt av kärlek till ordet. Ett av hjärterummen är särskilt tillägnat den Grönköpingska ordakrobatikens halsbrytande utsvävningar. Och visst finns det en lätt känsla av just Grönköping härstädes.

Per Olaisen sitter bland gamla böcker i en källare och översätter Jo Nesbø m.fl. Han kopplar gärna av med lite journalistprosa från förra sekelskiftet och förundras ständigt över hur lite som egentligen skiljer gamla nyheter från nya nyheter; folk är folk är folk är folk men sällan i gyllne dosor (för att säga det lite steinskt/ferlinskt).

Jhonny Therus är arkeolog och medlem i det uppsaliensiska Sherlock Holmes-sällskapet Doctor Mortimer’s Correspondents.

Håkan Fondell är gammal journalist med erfarenhet bl a från Sydsvenskan. Började skriva tidningsmaterial redan i gymnasiet för Smålänningen i Ljungby och Kronobergaren i Växjö. Har även jobbat som informatör och under senare år producerat reklam.

Vill du också vara medredaktör och hjälpa till med att återpublicera material ur tidningar från 1800-talet och början av 1900-talet? Hör i så fall av dig på mattiasbostrom[at]yahoo.se.