Ur Östgötaposten 24 juli 1896

På de besvär skolläraren Emil Normell i Orlunda, som vid Aska häradsrätt jemte J. A. Johansson i Altorp åtalats, för det de en söndag under hösten 1891 i Orlunda sockenkyrka under pågående gudstjenst med hvarandra spelat kort, anfört öfver Göta hofrätts den 28 November 1894 i målet meddelade utslag, hvarigenom, med upphäfvande at häradsrättens helt och hållet friande utslag, Normell och Johansson ålades att hvar för sig med ed inför häradsrätten betyga, att de icke, som vittnet K. A. Fredriksson i Svås berättat, å orgelläktaren i Orlunda församlings kyrka under predikan spelat kort, har kongl. maj:t meddelat utslag, men ej funnit skäl att i hofrättens utslag göra ändring. Detta mindre vanliga mål kommer alltså att än en gång behandlas af Aska häradsrätt, dit målet i sin helhet återförvisats.

Nyckelord: , , , , , ,

Det här inlägget publicerades måndag, november 9th, 2009 kl 9:06 och har arkiverats i Brott & ordningsmakt, Kyrka. Du kan följa alla kommentarer till inlägget genom RSS 2.0-flödet. Du kan skriva en kommentar eller lämna en trackback från din egen sajt.

Skriv en kommentar

XHTML: Du kan använda följande taggningar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Namn (*)
Mejl (kommer ej att visas) (*)
Sajt
Kommentar
Warning: is_executable(): open_basedir restriction in effect. File(/usr/local/bin/curl) is not within the allowed path(s): (/storage/content/75/155675/hvadnytt.se/:/storage/configuration/wrappers/75/155675/hvadnytt.se/:/tmp/) in /storage/content/75/155675/hvadnytt.se/public_html/wp-includes/class-snoopy.php on line 202